Вижте къде може проверите своя ХИВ статус

Вижте къде може проверите своя ХИВ статус

За поредна година Община Бургас организира анти-СПИН кампания, посветена на Деня на влюбените – 14 февруари. Тя ще премине под мотото „В любовта – сигурност за всеки“.

Партньори в кампанията са Регионална здравна инспекция, Сдружение „Доза обич“, Фондация „Областен ромски съюз“, Общински младежки клуб „J.J.Cool A“, Община Бургас, Дружество на българския писател, бургаски училища.

Общинската анти-СПИН кампания изцяло се подкрепя от Община Бургас и Местния обществен комитет по СПИН.

Ето програмата на събитията:

14.02.2018 г.

от 09:00 – 16:00 часа

–          Предоставяне на услуги по доброволно и анонимно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН с бърз тест във вирусологичната лаборатория и в КАБКИС на Регионална здравна инспекция, намиращ се на ул. „Александровска“ №120.

–          Екипи от доброволци на Общински младежки клуб „J.J.Cool A“, Община Бургас и Сдружение „Доза обич“ ще раздават здравно-информационни материали, предпазни средства, ще мотивират гражданите да проверят актуалния си ХИВ статус и ще раздават валентинки с послания.

от 12:30 – 13:30 часа

–          Паралелно ще се раздават здравно-информационни материали, предпазни средства и червени лентички от екипи обучители на връстници на техните съученици и учители по бургаските училища.

от 18:00 ч. в Дома на писателя, гр. Бургас

–           Награждаване на младежи на възраст от 18 до 35 год., участвали в конкурс за разкази на любовна тематика. Конкурсът се провежда с подкрепата на Дружество на българския писател – Бургас.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...