Вижте кой камък ви носи късмет според месеца на раждане?

Вижте кой камък ви носи късмет според месеца на раждане?

Cultural India

Ето какъв камък трябва да носите, за да имате успех.

Януари: Гранат

Sokolov
Sokolov

Вие сте деца на нощта. Гранатът се е използвал като защита от кошмари или ужасни случки, а също и като навигатор за намиране на пътя в тъмното. Според легендата този красив кървавочервен камък осигурява на своя притежател безопасност. Така че го носете като бижу, за да ви предпазва от инциденти, загуба на багаж или други сътресения.

Февруари: Аметист

ilchakov.net.ua
ilchakov.net.ua

Най-царственият от всички камъни, аметистът бил носен изключително от хората с царска кръв. Той е едновременно символ на класа и кураж. Думата “amethystos” от гръцки означава “трезвен” и в миналото са го използвали за предотвратяване на пиянство. Можете да го носите, когато отивате на парти за да си спестите някои срамни сцени.

Март: Аквамарин

zdrave.ws
zdrave.ws

Чувствате ли се комфортно в открити води или на морския бряг? Може би има нещо общо с месеца, в който сте родени. Навремето моряците са носели аквамарин да ги предпазва от бури и опасности в морето. Напитки, в които е поставен аквамарин пък са се използвали за профилактика на чернодробни заболявания и за поддържане на сърцето в добро здраве.

Април: Диамант

banker.bg
banker.bg

Днес диамантите се асоциират с вечната любов. Но тази концепция е разработена от рекламистите през 30-те години на миналия век, за да увеличи продажбата на диаманти. В древността значението му е било друго. „Диамант“ идва от санскритската дума за светкавица, която е оръжието на боговете. Ако се чувствате извънредно силни, когато носите диамант, това не е случайно.

Май: Изумруд
fb.ru
fb.ru

Прекрасните изумруди са високо ценени заради лечебните свойства и красотата си от времето на Римската империя. Клеопатра била толкова обсебена от тях, че претендирала за собственост върху всички изумрудени мини по време на царуването си. Универсален символ на прераждането и обновяването, за изумруда се смятало, че увеличава плодовитостта.

Юни: Перла

monitor.bg
monitor.bg

Мислите, че перлените нанизи са запазена марка на изисканите дами в клуба? Помислете пак. Преди много векове древните гърци са вярвали, че млечнобелите перли са сълзите на Афродита, богинята на любовта. Тези семпли океански „камъни“ с непреходна красота са символ на чистота и скромност още оттогава.

Юли: Рубин

novini.bg
novini.bg

Според древните индуси яркият рубин, „кралят на скъпоценните камъни“ защитавал притежателя си от зло, а също така привличал добър късмет и романтичен интерес. Какво означава това? Може би трябва да си сложите онези рубини, които баба ви ви подари за 18-я ви рожден ден следващият път, когато излизате на среща.

Август: Перидот

peridot5

Нали знаете как яркозелените листа на дърветата напролет след дълга зима ви карат да се чувствате щастливи? Същото се отнася и за този искрящ зелен камък. Легендата гласи, че това са сълзите на хавайската богиня на огъня и вулканите, Пеле. Те имат силата да прогонват депресията и неприятните мисли.

Септември: Сапфир

YouTube
YouTube

Тези дълбокосини, зашеметяващи камъни са толкова силни, че в древността са затваряли отровните змии в сапфирени кутии, за да ги убият. Оттогава се смята, че сапфирът предпазва от болести и нещастия. Високо ценен заради мъдростта и закрилата си, той е бил предпочитан от свещеници и благородници в продължение на векове.

Октомври: Опал

jewelry-bg.com
jewelry-bg.com

Името на тези прекрасни камъни с променящи се цветове идва от латинското “оpalus” и означава “скъпоценни бижута”. Опалът символизира самоувереността, невинността и креативността. Понеже напомня на отблясъците на човешките очи, се е смятало, че предпазва очите и засилва остротата на зрението. Така че може би трябва да си сложите и пръстен с опал следващият път, когато отивате на плажа, заедно със слънчевите очила и широкополата шапка.

Ноември: Топаз

Large_Topaz_Gemstones
Large_Topaz_Gemstones

През Средновековието топазът се е носел от духовниците, за да засили яснотата на мисълта и да насърчи добрата воля у хората. Днес той е символ на приятелството. Този камък се счита за особено важен при изграждане на нови и полезни взаимоотношения. Можете да го носите на следващото интервю за работа – със сигурност няма да навреди.

Декември: Тюркоаз

sanovnik.bg
sanovnik.bg
Еднакво почитан и от ацтеките, и от египтяните, тюркоазът е спокоен и лежерен камък и се вярвало, че предава тези качества и на собственика си. В много древни култури се считало, че предпазва от лоши очи и хора, които ви мислят злото. Сложете си тюркоазен пръстен, когато се чувствате стресирани или в конфликт./iwoman.bg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...