Вижте кои места ще се чистят в Бургас в кампанията „Да изчистим...

Вижте кои места ще се чистят в Бургас в кампанията „Да изчистим България за един ден“

Община Бургас за поредна година се присъединява към кампанията на bTV и призовава всички бургазлии заедно на 16 септември от 10.00 часа да се включим в кампанията „Да изчистим България заедно!“ и да направим града ни още по-чист, по-уютен и по-зелен.

Местата, които чакат нашата намеса, за да станат още по-чисти са:

1. Неохраняема плажна ивица – Северен плаж Бургас  – Солници

2. Парк „Минерални бани“

3. Парк „Росенец“

4. Боровата гора край к-с „Меден рудник“

5. Южен плаж кв. „Крайморие“

6. Плаж „Нефтобаза – Росенец“

7. Плаж – Ченгене скеле

Всички желаещи могат да се включат в почистването на определените места, като Община Бургас, bTV, Министерството на околната среда и водите и ЕКОПАК са осигурили достатъчно количества безплатни чували и ръкавици.

Доброволци, организирани от Община Бургас, на 16 септември в периода от 10:00 до 11:00 ч.  ще  раздават в пунктове на гореспоменатите места чували и ръкавици на гражданите, включили се в кампанията.

Гражданите, които желаят да почистят околоблоковите пространства в района, в който живеят, могат да получат чували и ръкавици в дирекция „Околна среда“, ул. „Шейново“ 24 – в рамките на работното време.

Община Бургас е създала организация за своевременно извозване на събраните отпадъци чрез екипи на Консорциум „Титан Бургас“ и „Евроимпекс“ ЕООД.

Кампания за почистване се организира и в Туристически комплекс „Акве калиде“. В нея ще се включат и изпълнителите от Вокален ансамбъл „Фортисимо“. Акцията ще започне в парк „Минерални бани“ в събота от 10:30 часа.

Сборният пункт е на входа на парка, където на всички желаещи да се присъединят към еко-акцията ще бъдат раздадени чували и ръкавици.

След приключване на кампанията, от 12.30 ч. в Туристически комплекс „Акве калиде“, талантите от „Фортисимо“ ще зарадват почитателите на хубавата музика със свой концерт. В него ще бъдат включени популярни български и световни музикални хитове.

Вокален ансамбъл „Фортисимо“ с ръководител Милена Добрева стана безапелационен победител на тазгодишното издание на фестивала „Бургас и морето“ с песента „Имам в сърцето си море“. Малко преди това бургаският хор се върна със златен медал за Камерни хорове и ансамбли от конкурса Гран при на нациите в Рига. „Фортисимо“ извоюваха успеха си в конкуренция със 160 хора и формации от цял свят и бяха оценявани от 7-членно международно жури.

 

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...