Вижте изложбата на дигитална живопис на Валентин Лазаров – Делийски в понеделник

Вижте изложбата на дигитална живопис на Валентин Лазаров – Делийски в понеделник

Интересна изложба на дигитална живопис на пернишкия художник Валентин Лазаров – Делийски ще бъде открита на 21 август от 18.00 часа в галерия „Дружество на художниците -Бургас“. Тя е юбилейна за артиста и е под мотото „60 години Валентин Лазаров – Делийски“.

Той е нарекъл експозицията си „Беломорски настроения“, тъй като представя предимно морски сюжети и е изпълнена в техниката на дигиталната живопис.

Ще бъдат показани 49 платна, които са оригинали, въпреки че техниката позволява, нито едно от тях няма да бъде повторено или многократно изпълнено.

Дигиталната живопис е последната засега техника, използвана в изобразителното изкуство. В галерията на „Дружеството на бургаските художници“ това ще бъде първата изцяло дигитална изложба.

В Бургас Валентин Лазаров – Делийски  дебютира за първи път през август 2016 г. на биеналето „Приятели на морето“ и до днес участва във всички общи изложби на дружеството на бургаските художници. В момента в изложбата, която тече в морския град и която също е част от биеналето „Море 2017“, пернишкият тврорец е журиран и участва с 2 платна. Кандидат-член е на Дружеството на бургаските художници.

Валентин Лазаров-Делийски е роден в семейството на художника Димитър Делийски /1933-2012г/. От 2006 г. Делийски-син се занимава с дигитална живопис.

„За направените дигитални картини получих одобрението на баща ми, който ми каза „че не е важно как го правя, а какво съм направил“ и настояваше да покажа направеното в моя самостоятелна  изложба. Това ме окуражи и мотивира допълнително. Съхранявах направените неща цифрови и едва след неговата кончина през 2012 г. почувствах необходимост да покажа своите картини,“сподели Валентин Лазаров-Делийски, преди да отпътува за Бургас, където ще подреди своите платна.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...