Българският суперавтомобил вече е в серийно производство (СНИМКИ)

Българският суперавтомобил вече е в серийно производство (СНИМКИ)

Българският суперавтомобил Sin (от англ. грях) вече е в серийно производство, съобщи пресслужбата на производителя Sincars. Колата е рожба на автомобилния състезател Росен Даскалов от Русе.
Sin, името на който идва от популярната песен на „Пет шоп бойс“ – It’s a sin, е създаден в България, откъдето идват и повечето части, а сглобяването се извършва във Великобритания, защото там легализирането на подобен тип коли е по-бързо и лесно.

Автомобилът използва тръбно шаси и каросерията от карбонови и композитни материали, като тежи 1150 кг. В Sin се монтира мотор от „Шевролет“ LS3 с 450 к.с. Скоростната кутия е механична с шест предавки. Като опция се предлага и секвенционална кутия. Sin се ускорява до 100 км/ч е 3,5 сек, а максималната скорост е около 300 км/ч.

Автомобилът има сериен и състезателен вариант, като базовият модел е с цена 60 000 британски паунда (почти 150 000 лева). Плановете на Даскалов са да прави по 10 коли месечно.

Серийната версия на Sin включва много нови екстри, фокусирани върху желанията на клиента, сигурност и комфорт, като ABS, тракшън контрол, нови електрическа инсталация, изпускателна система и др. Ново е приборното табло, а част от оборудването е и климатик.

Воланът е с нов дизайн, с бутони за управление на редица функции, а на централната конзола може да се монтира iPad или подобен 7-инчов таблет с Android. , спортни седалки Recaro, контрол на въздушното задно крило.

Предстои да бъдат направени няколко презентации на автомобила в Европа, като в момента той се намира на Френската Ривиера. През септември колата ще бъде представена и на едно от най-големите световни автомобилни изложения – IAA във Франкфурт.

В този ред на мисли

Коментари

4 коментари на “Българският суперавтомобил вече е в серийно производство (СНИМКИ)”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...