Бургас с 11 финалисти в Осмото национално състезание по творческо писане на...

Бургас с 11 финалисти в Осмото национално състезание по творческо писане на английски език

Над 4500 ученици от 207 училища в цялата страна участваха в Осмото национално състезание по творческо писане на английски език, което се проведе на 8 и 9  февруари т.г. Те се състезаваха в седем възрастови категории, от 6 до 12 клас, и имаха един час, за да пишат по теми, предложени от организаторите.

На 24 февруари писмените работи бяха оценени от регионални журита в София, Пловдив и Благоевград, в чийто състав се включиха професионалисти в различни области. След изчитането на хиляди творби и след интересни дискусии, бяха определени класиралите се за национално оценяване.

* Градовете с най-много участници в националния финал са София – 21 , Пловдив – 12 и Бургас – 11 деца.

Училището с най много участващи в националния кръг е столичната  91 НЕГ „Проф. Константин Гълъбов“, откъдето са класирани 4 съчинения. И тази година темите бяха интересни и провокиращи въображението на учениците, като  „Момичето, което танцуваше с магьосник“, „Искаше ми се да не бях чул това“, „Където улиците нямат имена“, „Оранжевият паток, който обичше да скача с парашут“, „Животът беше по-добър от другата страна“  и др.

Националното оценяване ще се състои на 10 март. Жури под председателството на известния български писател Захари Карабашлиев ще определи победителите в седемте възрастови категори.

Церемонията по награждаване ще се проведе на 14 април в Американския университет в Благоевград.

Състезанието по творческо писане на английски език се организира у нас за осма поредна година по инициатива на Фондация „Корпус за образование и развитие“, заедно с Посолството на  САЩ и Американския университет в Благоевград. Конкурсът насърчава учениците да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно.

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...