Бургас беше домакин на 27-та конференция на учителите по немски език

Бургас беше домакин на 27-та конференция на учителите по немски език

Бургас беше домакин на 27-та конференция на учителите по немски език в България.Тя се проведе под надслов: ,,Пътят от идеята до текста: Насърчаване на  умението за писане“. 

Организатори на събитието, осъществено с подкрепата на швейцарското посолство в България, са: Дружеството на преподавателите по немски език в България“ и НЕГ „Гьоте“, Бургас, в сътрудничество с МОН, Гьоте-институт – България, фондация „Ханс Зайдел“, Департамента за информация и повишаване квалификацията на учителите към Тракийския университет, гр. Стара Загора.

Събитието протече в рамките на три дни с реферати на гости от Швейцария и Германия, а преподавателите се запознаха с нови учебници, проекти и игри, които могат да използват в часовете си.

Учениците от немската гимназия впечатлиха гостите с интересна перспектива чрез театрална постановка към това, какво значи да си тийнейджър в 21 век, от генерация Z: креативен, иновативен, интелигентен, предприемчив и отговорен.

Пиесата бе написана от театралната трупа, ръководена от главния учител  в училището – В.Христова. Играта, отдадеността и  владеенето на немския език от възпитаниците на гимназия „Гьоте“ се превърна в добър пример, използван от лекторите, илюстриращ нови методи на изучаването му.

Още снимки

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...