Бургаският художник Йордан Маринов подреди изложба в Народното събрание

Бургаският художник Йордан Маринов подреди изложба в Народното събрание

Известният маринист Йордан Маринов подреди изложба в Народното събрание на Република България. Експозицията е под мотото „Морето! Най-голямото събитие!” . Тя беше открита от председателя на Парламента Цвета Караянчева. Включва 30 платна и се осъществи по инициатива на бургаските народни представители.

Радвам се, че благодарение на нашите колеги от Бургас имаме възможността да подишаме малко морски въздух, да се насладим на красотата на картините на Йордан Маринов, отбеляза Цвета Караянчева. Тя подчерта, че с платната си художникът убедително показва прословутия артистичен дух на хората от крайбрежието, който не е просто легенда, а силно присъствие в съвременното българско изкуство.

Кметът на община Поморие Иван Алексиев също приветства Маринов, като му изпрати поздравителен адрес, който народният представител Ася Пеева прочете. „Морето! Най-голямото събитие!” – едва ли има по-подходящо име за днешната Ви изложба живопис, защото неведнъж сте доказвал, че събитието във Вашето творчество е морето, а Поморие – уютният му пристан! Горд съм от факта, че сте почетен гражданин и културен посланик на нашия град и Ви благодаря!“, пише кметът в поздравителния си адрес.

Йордан Маринов е удостоен със звание почетен гражданин на Поморие на 23.12.2014 г. Той е автор на много монументални творби и организатор на десетки самостоятелни изложби както в страната, така и в чужбина.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...