Бургаските хорове се включват в Националната инициатива „България пее“

Бургаските хорове се включват в Националната инициатива „България пее“

За първи път Бургас ще се включи в Националната инициативата на Български хоров съюз „България пее“ 2018 г. с концерт, който ще се състои на 21 април от 18:30 часа в залата на Културен дом на Нефтохимика.

Бургас ще се представи с вокален ансамбъл „Фортисимо“ с диригент Милена Добрева, Детски хор „Милка Стоева“ с диригент Светла Стоева, хор на ПФА „Странджа“ – Бургас с хормайстор Атанаска Бонева, Народен хор „Трепетлика“ с диригент Пепа Запрянова, хор „Родна песен“ с диригент Левон Манукян, НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ ще участва с Представителен хор с диригент Тодорка Бинева и Детски хор с диригент Галя Русева.

„България пее“ е национална инициатива на Българския хоров съюз за популяризиране на хоровото пеене и поставянето му във фокуса на общественото внимание. Кампанията има за цел да покаже принадлежността на хиляди българи към това демократично и въздействащо изкуство, да представи красотата, богатството и колорита на хоровото майсторство в България; да обедини хоровете от страната в името на обща идея; да демонстрира потенциала и желанието за развитието на българските хорове у нас.

Събитието се организира от Община Бургас по инициативата на Български хоров съюз и е с вход свободен.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...