Бургазлията Теодор Седларски поема Министерството на икономиката в служебния кабинет

Бургазлията Теодор Седларски поема Министерството на икономиката в служебния кабинет

Теодор Седларски – избран за министър на икономиката в служебното правителство на Огнян Герджиков, е бургазлия. Той е роден през 1979 г. в морския град. Негова майка е известната изкуствоведка и художничка Пенка Седларска, която до преди няколко години беше директор на Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски“.

Теодор Седларски е възпитаник на Немската езикова гимназия „Гьоте“ в Бургас, в която завършва средното си образование през 1997 г. После се дипломира като бакалавър по Стопанско управление през 2002 г. и магистър по Бизнес администрация/Организационно развитие през 2004 г. в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 2009 г. придобива научна степен Доктор по икономика в същия университет.

Професионалният път на бургазлията продължава в австрийската столица Виена, където през 2008 г. специализира Нова институционална икономика в тамошния Икономически университет. През следващата година реализира Научна специализация в рамките на докторантска програма „Организация и култура“ в Университета за икономически, правни и социални науки в Санкт Гален, Швейцария.

През 2005 г. продължава научната си карира в Катедра „Икономика“ на Стопанския факултет на Софийския университет. Води лекции по „Икономически теории“, „Икономика на труда“, „Макроикономика“; „Микроикономика“.

Съпредседател е на Френско-германския център за приложни изследвания по икономика и управление към СУ „Св. Климент Охридски“ и ръководи Центъра за икономически теории и стопански политики (ЦИТСП) към университета.

От 2015 г. заема длъжността Декан на Стопанския факултет на Софийския университет.

Владее английски, немски и руски език.

topnovini.bg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...