Бойко Борисов пусна новия фонтан с дистанционно управление

Бойко Борисов пусна новия фонтан с дистанционно управление

Бойко Борисов пусна новия фонтан с дистанционно управление

По снимки от преди близо 100 години е било възстановено историческото ядро на Морската градина в Бургас. Изискванията на Министерството на културата пък били близо 60, тъй като Морската градина е паметник на парковото изкуство.

Така например е трябвало да бъде съобразен точния брой и позиция на пейките, големината и формата на фонтана, както и озеленяването. За пример бе дадена палмата в кръглата цветна леха вдясно от централната алея е точно същата, като от преди един век. Това заяви кметът Димитър Николов на днешното официално откриване на парка, на което присъстваха премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Премиерът Бойко Борисов бе този, който стартира тържествено и обновения фонтан в близост до Морското казино, като за целта използва специално дистанционно управление. Той честити новата придобивка на бургазлии, а министър Нанков обеща, че в града ще бъдат реализирани още десетки проекти.

Историческото ядро на Морската градина в Бургас се простира от хотел Приморец до паметника на Пушкин. Сега то е напълно обновено с нова алейна мрежа, осветление, паркова мебел и декоративни елементи. Изградени са и два големи резервоара за дъждовна вода, които ще бъдат използвани за поливането на площ от 120 декара.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...