Благой Рагин подаде оставка, заради шведския ритник

Благой Рагин подаде оставка, заради шведския ритник

Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин подаде оставка, съобщи NOVA.

Решението му идва след „вълната” от критики по негов адрес в социалните медии. Той предизвика общественото мнение след изказвания в тв и радио ефира.

По-рано в четвъртък министърът на туризма Николина Ангелкова призова Рагин да се извини и да се оттегли от поста си. Тя направи уговорката, че министерството не се намесва в работата на организации като БХРА, но даде да се разбере, че по личното й мнение това би било морално и редно.

Вчера пред Дарик Благой Рагин заяви, че е помолил шведска фирма да даде пари на пребитата от шведски турист камериерка в Слънчев бряг. Рагин призова в радио ефира да се спре с истерията около шведския турист, тъй като туроператорите, които работят с Швеция, се притесняват да не изгубят клиентите си.

„Заради този призив хората ме обвиняват във форумите, обиждат ме по телефона, наричат ме родоотстъпник, че мразя България. Не, не е така, не съм такъв и много я обичам. Просто колегите, които работят с шведския пазар са притеснени, че могат да си изгубят бизнеса. Някои ни казват, че сме чорбаджии, изедници, че само за пари мислим. Истината е, че колегите плащат данъци, осигуряват работни места и без бизнеса не може“, коментира Благой Рагин.

Той подчерта, че случката не трябва да се отрази върху отношението на българите към шведските туристи, тъй като не всички са като този, нападнал камериерката. „Всяко стадо си има мърша“, припомни поговорката Рагин.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...