Билетчето в Бургас става 1,30 лв.

Билетчето в Бургас става 1,30 лв.

Вече седем години и половина е нямало повишение на цените

Вдигат цената на билетите в градския транспорт в Бургас на лев и трийсет, в началото на месец ноември, ако Общинският съвет гласува предложението за промяната. С около 30 % ще се увеличат и картите за ученици и пенсионери, каза управителят на общинския превозвач Петко Драгнев пред радио Бургас.

Билет, закупен от шофьора пък ще е на цена от лев и петдесет, уточни Драгнев и коментира мотивите за промяната.

От 2010 година цената на билета не е повишавана, това са седем години и половина вече. През това време се случиха доста завишавания на стоки и услуги. Само качеството, което предлагаме, като ползването на климатици в автобусите на Бургасбус коства на месец от порядъка на около 35 ооо лева на месец само като гориво. Събрани всичките тези фактори допъя.ните.ано, знаете метанът се повиши тази година. Всичко това води до едни завишени разходи, при положение, че приходите са сравнително същите.“ заяви още Драгнев пред радиото.

Коментари

Един коментар на “Билетчето в Бургас става 1,30 лв.”

  1. И заплатите не са вдигани в Бургас от много години ,вижте статистиката на 7-мо място сме -Хасково е преди нас ,а уж сме най-добрия град за живеене.На Бургасбус не им достигали ,всичко било завишено само приходите им не, ние гражданите на Бургас сме на същия хал-всичко ни се завишава а приходите си стоят същите с години.Сега ще си давам 2/5от заплатата за Бургасбус,за да ходя на работа и децата ми на училище и ще имам честта да живея бедно в най-добрия град .Помислихте ли за хората дали могат да си го позволят това увеличение?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...