Американски учени: Мойсей Египетски лекувал настинка с пилешка супа

Американски учени: Мойсей Египетски лекувал настинка с пилешка супа

trinitymarinette.com

Американски учени от университета в Небраска стигнаха до извода, че за ефективното лечение на простудни заболявания е достатъчна дневна консумация на пилешки бульон или супа, пише Daily Mail, цитиран от zdrave.to.

Според думите на професор Стивън Ренард заключението на специалистите е дошло след обстойно  проучване на трактатите на еврейския лекар и философ Мойсей Египетски, който е живял през XII век.

Мойсей Египетски, по-известен в Близкия изток като Маймонид, препоръчва незабавното използване на пилешка супа с най-малката проява на симптоми на настинка. Лекарят свързва това с уникалните свойства на този бульон.

Специалисти от Съединените щати доказват, че Маймонид е прав, защото съдържащите се в пилешкия бульон вещества оказват голямо влияние върху инфекции на горните дихателни пътища, дължащи се на съдържанието на противовъзпалителни съединения в бульона.

В същото време, американските изследователи установили, че по време на консумацията на горещ пилешки бульон, голям процент от пациентите се възстановяват след назална конгестия (запушен нос)./Zdrave.to

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...