Ако не се чувствате щастливи, опитайте това…

Ако не се чувствате щастливи, опитайте това…

Eat Smarter

Скоростта на промените в околната среда, трагичните събития в обществото увеличават безпокойството, умствения дискомфорт и не пречат да сме щастливи.

Как да се избегне постоянното стресиращо състояние?

Лекарите съветват всеки да превърне опазването на психическото здраве в приоритет. И това е важно! Звучи трудно и щастие може да постигнете чрез лесни стъпки. Отхвърлете съмненията, действайте, въведете нови навици – след няколко месеца ще се чувствате по-уверени и по-щастливи.

Как да станем по-щастливи?

1. Дишайте.

Тялото има вградена антистресова система: умът и белите дробове. За да се успокоите, вдишайте дълбоко и издишайте (три пъти), възстановете ритъма на дишането.

2. Правете разходка поне веднъж седмично.

Физическите упражнения – дори ако това е просто ходене – може значително да повлияят на Вашето психическо здраве. Изследванията показват, че разхождането сред природата, облекчава симптомите на депресия и значително подобрява настроението.

3. Опитайте нови неща.

Психолозите казват, че харченето на пари за нематериални неща носи повече радост и щастие. Посещение на концерта на любимата група, кино, театър изберете нещо, интересно за вас – да станете по-щастливи!

4. Направете пауза за получаване на информация.

Усещането за депресия поради потока от отрицателни социални и политически новини е често срещано явление. Ако се чувствате неудобно с отрицателната всекидневна информация, ограничете или спрете да четете и слушате медиите. Понякога дори социалните мрежи натоварват човека и той има нужда да излезе от тях за няколко дни.

5. Направете си успокояващ плейлист с музика.

И така вие ще сте готови да се потопите в положителни емоции. Всеки си има любима музика. Изследванията показват, че някои мелодии могат да намалят тревожността с 65%. Това подобрява дейността на мозъка и сърдечната честота. Това наистина е от голяма полза за всеки.

6. Спете достатъчно.

Сънят е магически еликсир за психическо здраве. Липсата на сън прави човек трудно да контролира количеството на емоции и кара хората да стават раздразнителни, да не говорим за негативното влияние върху физическото състояние на организма. Сънят е важен за хормоните в нашето тяло.

7. Намалете консумацията на алкохол.

Може само да си оставите чаша червено вино след дълъг ден. Въпреки това, голям брой силни напитки след натоварена работна седмица с последващ махмурлук е безполезно натоварване за всеки и унищожава физическото здраве. Някои учени отбелязват, че прекомерното пиене повишава нивото на тревожност.

Да, може би има и други начини да бъдете щастливи, но тези са лесни и дават ефект!

Източник: Zdrave.ws

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...